Zsűri

Yann Arthus-Bertrand (Chairman), FR
Rövid életrajz

Rövid életrajz

Yann Arthus-Bertrand fotós és környezetvédő. Látványos légi fotói tették világhírűvé. Mindig szenvedélyesen szerette az állatvilágot és a természetet. Húsz évesen Közép-Franciaországban telepedett le, és egy természetvédelmi terület igazgatója lett. Harminc éves korában feleségével Kenyába utazott. Fényképezőgépét hamarosan vizuális segédeszközként kezdte használni, hogy megörökítse megfigyeléseit. Afrikai tartózkodása alatt hőlégballon-pilótaként dolgozott. Ekkor fedezte fel igazán, milyen a föld a magasból, és milyen előnyei vannak annak, hogy fentről egy-egy területről és annak erőforrásairól teljes képet kaphatunk. Felismerte, mi az ő hivatása: megmutatni a világnak a Föld szépségeit, és az emberi tevékenység hatását. Yann lassanként környezetvédelmi problémákkal foglalkozó riporterré vált, és olyan médiumoknak dolgozott, mint a Geo, a National Geographic, a Life, a Paris Match, a Figaro Magazin stb.. 1991-ben megalapította a világ első légi fotó ügynökségét. 1992-ben az első riói konferencián elhatározta, hogy a 2000. évre egy nagy művel fog előállni bolygónk állapotáról, melynek címe: Föld a magasból (Earth from Above). A könyv nagy sikert aratott, és több mint hárommillió példányt adtak el belőle. Ezután Yann GOODPLANET néven egy alapítványt hozott létre, melynek célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a környezeti problémákra, szén-dioxid-kompenzációs programokat valósítson meg, és együtt küzdjön a helyi civil szervezetekkel az erdőirtás ellen.

Környezetvédő és fotós

Christie Goodwin, UK
Rövid életrajz

Rövid életrajz

Christie Goodwin brit fotós, karrierje több mint harmincöt évet ölel fel. Tizenkét éves korában ragadott először fényképezőgépet. Később alapdiplomát szerzett művészi fotózás szakon. Ezután eleinte divatfotósként dolgozott, de hamarosan nyugtalanság támadt benne, és maga mögött hagyta a divat világát. 2005-ben megbízták egy élő adás fotózásával, amellyel megtalálta igazi hivatását. Az első megbízás után szögre akasztotta szerkesztői kalapját, és teljes munkaidőben zenei és szórakoztatóipari fotós lett. Ma Christie igen keresett turné- és portréfotós. Olyan művészekkel dolgozott együtt, mint Ed Sheeran, Katy Perry, Taylor Swift, Paul McCartney, Rod Stewart és más prominens személyiségek. Christie munkái CD-ken, DVD-ken, turnék során kapható árukon, nemzetközi kiadványokban, könyvekben és kiállításokon jelennek meg. 2018-ben adta ki első nagy fotókönyvét „Memories We Made” címmel, amely visszatekintés az Ed Sheeren fotózásával töltött évtizedre. A kreatív és egy kicsit örült Christie hamarosan ismertté és elismertté vált fáradhatatlan fotós munkájáért és – ha a művészekkel való kapcsolatról van szó – „semmi sem elképzelhetetlen” felfogásáért. Christie, mikor nem egy turnébuszon utazik, Londonban él, ahol a Royal Albert Hall hivatalos fotósaként dolgozik. Bestseller regények és krimik borítójához is készít fényképeket.
Tobias Hägg, SE
Rövid életrajz

Rövid életrajz

Tobias Hägg - az Airpixelsmedia.com és az Airpixelsmediart.com alapítója - teljes munkaidős fotós és videós. A svédországi Eskilstunában született, és jelenleg is ott él. Szenvedélye a kaland, és szeret új helyeket egyedi látásmóddal felfedezni. A tökéletességre törekvéssel, amely minden munkáját jellemzi, Tobias célja, hogy egyedi szemléletmódot alakítson ki, és folyamatosan fejlessze kreativitását. A világ minden tájáról származó kereskedelmi tartalmakat készített, rendezett és mutatott be nemzetközileg elismert ügyfelekkel.
Dr. Christian Friege (CEWE), DE
Rövid életrajz

Rövid életrajz

2015 óta vezeti a CEWE Stiftung & Co. KGaA társaságot, felel a cég nemzetközi és belföldi eladásaiért, és 2017 óta a Neumüller CEWE Color Foundation ügyvezető igazgatója. A vezetői tanácsadó korábban menedzserként dolgozott Nagy-Britanniában, USA-ban, Finnországban és Japánban. A Debitel AG igazgatóságának tagja és a LichtBlick AG vezérigazgatója is volt. A CEWE Photo Awards fotóversenyének védnökeként szívügye a fotózás kulturális értékként való népszerűsítése.
Markus Schreiber (Associated Press)
Rövid életrajz

Rövid életrajz

Markus Shreiber az Associated Press (AP) fotósa Berlinben 1999 óta. A nemzetközi hírügynökség fotósaként számos nemzetközi hírről és sporteseményről tudósított Európában, a Közel-Keleten, Ázsiában és Afrikában. Egyebek mellett 2002-ben a második intifádáról Izraelben és Gázában, 2005-ben a pakisztáni földrengésről, 2013-ban Dél-Afrikában Nelson Mandela búcsúztatásáról, valamint a 2012-es londoni, és a 2016-os riói olimpiai játékokról, hogy csak néhányat említsünk közülük. 2014-ben spontán portré kategóriában első díjat nyert a World Press Photo versenyen.
Joachim Herrmann (Reuters)
Rövid életrajz

Rövid életrajz

Joachim Herrmann 2012 óta a Reuters Fotószolgálatának vezető szerkesztője, és a németországi működés felelőse. 1988-ban a Deutsche Presse Agenturnak (DPA) kezdett dolgozni Hamburgban, majd később a Reutersnek Bonnban és Berlinben. 2007-ben az ügyfeleket a világ minden táján, a nap huszonnégy órájában minőségi felvételekkel ellátó Global Picture Desk Signapore felelős szerkesztője lett, biztosítva ezzel, hogy a Reuters Fotószolgálat nemzetközi szinten nélkülözhetetlen maradjon. Joachim Herrmann volt a felelős azért, hogy a képek megfeleljenek a Reuters magas minőségi követelményeinek. A képek minősége mellett jogi és etikai kérdések is felmerülnek.
Dr. Wilfried Vyslozil (SOS Gyermekfalvak Nemzetközi Szervezete)
Rövid életrajz

Rövid életrajz

Dr. Wilfried Vyslozil az SOS Gyermekfalvak Nemzetközi Szervezetének elnöke. 20 éve dolgozik a szervezetnél, ebből 14 évet Ausztriában ügyvezető igazgatóként töltött, és hat éve az SOS Gyermekfalvak Nemzetközi Szervezetének elnöke. Korábban Vyslozil a vezetőkeresés és kiválasztás területén és vezető trénerként dolgozott. Három felnőtt gyermek apja, iskoláit Skóciában és Ausztriában végezte, majd a Bécsi Egyetemen és Linzben folytatott egyetemi tanulmányokat. Kutatott és tanított egyetemeken Linzben, Innsbruckban és Budapesten.
global.drag_and_drop.header
global.drag_and_drop.description