Regisztráció
FAQ
Fiókom:

Hogyan törölhetem a felhasználói fiókomat?

Ha törölni szeretné felhasználói fiókját, kérjük, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz. 

Módosíthatom a felhasználónevemet és/vagy az e-mail címemet?

A regisztráció után a felhasználónév és az e-mail cím már nem módosítható.

Hány felhasználói fiók engedélyezett?

Felhasználói fiókját saját, személyes adataival hozhatja létre. Ezzel a fiókkal az összes CEWE fotópályázaton részt vehet. Ezért nincs szükség újabb regisztrációra.

Elfelejtettem a jelszavamat, vagy nem tudok bejelentkezni a jelszavammal.

Ha nem tud bejelentkezni a jelszavával, vagy elfelejtette azt, kérjen új jelszót. Ez a folyamat akár 15 percig is eltarthat. Ha ez alatt az idő alatt sem kap automatikus e-mailt rendszerünktől, kérjük, ellenőrizze postafiójának Spam mappáját. 

Szeretném törölni a régebbi pályázatokra beküldött fotókat. Hogyan működik?

Először kattintson arra a pályázatra, ahonnan törölni szeretné a fotókat. Ezután jelentkezzen be felhasználói adataival, kattintson a felhasználónevére, és válassza a „Fotók kezelése” menüpontot. Itt egyenként törölheti a képeket.

A képekkel kapcsolatban:

Beküldhetem ugyanazt a képet két különböző kategóriában?

Tudjuk, hogy néha nem egyszerű eldönteni, melyik kategóriába sorolható egy adott kép. Ezért kérjük, válassza azt a kategóriát, amelyik véleménye szerint a legészszerűbb. Hiába küldené be több kategóriában is ugyanazt a fotót, az nem növeli a nyerési esélyeit.

Teljes névnek kell szerepelnie a kép alatt?

A képek alatt mindig a felhasználónév jelenik meg. Csak akkor jelentetjük meg a teljes nevét, ha Ön a havi nyerteseink egyike.

Miért kell megadnom a teljes címemet a regisztráció során?

Ahhoz, hogy kézbesíteni tudjuk Önnek nyereményét, a regisztráció során mindig a teljes nevével és címével kell regisztrálnia.

Tömörítve jelennek meg a képeim a weboldalon?

A beküldött pályázatok nagy száma miatt szeretnénk megőrizni weboldalunk felhasználóbarát működését, ezért a képek méretét webes méretre csökkenjük. Azonban a nagyító ikonra kattintva teljes méretükben is megtekintheti a kívánt képeket.

Mi történik a képeimmel, miután lezárult a fotópályázat?

A fotópályázat lezárulta után törölheti a képeit a felhasználói fiókjából (lásd: „Szeretném törölni a régebbi pályázatokra beküldött fotókat. Hogyan működik?”).

Milyen mértékben szerkeszthetem a képet, és mit jelent kép manipulálásának tilalma?

Fotópályázataink a fotózásról és a fotósok által elért kiváló teljesítményekről szólnak. Ennek szellemében azokat a képeket kívánjuk díjazni, amelyek kompozíciója a téma, az összbenyomás és a minőség tekintetében egyaránt meggyőzik a zsűrit. A képszerkesztés, amely manapság már elválaszthatatlanul hozzátartozik a fotózáshoz, csupán segédeszköz legyen ennek elérésében. Például a fényerőt, a kontrasztot, a mélységet, a fényeket vagy a színeket stb. érintő módosítások engedélyezettek. Képkivágás vagy kisebb retusálás is végezhető. Az utólag beillesztett elemek meghamisítanák a képet, ezért ezek használata nem megengedett. Ilyenek például a komponálás, a grafikus elemek, a keretek vagy a szövegek.

Telefonnal készült képek is beküldhetők?

Igen, sőt!

Miért nem tudok megadni technikai adatokat az egyes képekhez?

A metaadatokat rendszerünk automatikusan meghatározza a beküldött képekből, és hozzáadja azokat a képhez. Ezért nincs szükség ezen adatok kézi megadására.

A pályázattal kapcsolatban:

Mennyire fontosak a képhez adott leírások?

Minden fotónak megvan a maga története. Örömmel vesszük, ha a pályázat többi résztvevőjével és a weboldal látogatóival is megosztja ezt a történetet.

Hogyan vonhatom vissza a CEWE Photo Award 2019 pályázaton való részvételemet?

A CEWE Photo Award 2019 pályázat lezárulta előtt törölheti a képeit a felhasználói fiókjából (lásd: „Szeretném törölni a régebbi pályázatokra beküldött fotókat. Hogyan működik?”).

Meddig és hány képet küldhetek be a CEWE Photo Award 2019 pályázatra?

A CEWE Photo Award 2019 pályázatra egy felhasználó tíz különböző kategóriában összesen 100 képet küldhet be 2019. 06. 02-ig.

Nem találom a képeimet a beküldött kategóriákban. Fel kell töltenem őket még egyszer?

A felhasználók több 100 000 képet küldenek be a CEWE Photo Award 2019 pályázatra, ezért néha nehéz megtalálni a sajátokat. Azonban a felhasználói fiókjában a „Fotók szerkesztése” menüpontban egyszerűen ellenőrizheti, hogy feltöltötte-e a képeit.

Miért kell eredeti méretben rendelkezésre állnia a beküldött képnek?

A fotók zsűrizéséhez fontos, hogy azok a lehető legnagyobb felbontásban álljanak rendelkezésre. Ezenkívül előfordulhat, hogy a nyertes fotókat az adott pályázat kapcsán rendezett kiállításokon fali képekre nyomtatva is kiállítjuk. Ehhez is megfelelően nagy felbontásra van szükség.

Befolyásolják a felhasználók értékelései a zsűri döntését?

Az értékelések elsősorban a felhasználók egymás közötti kommunikációjára szolgálnak. Ha lát egy szép fotót, és értékeli azt, akkor a fotós örül az Ön visszajelzésének. A zsűrizésnél azonban más szempontok számítanak.

Szülői beleegyezéssel 18 év alattiak is részt vehetnek a pályázaton?

Nem, jogi okokból csak nagykorú személyek vehetnek részt.

Miért törlik a képeimet és/vagy a kommentjeimet?

A CEWE fenntartja a jogot, hogy a témakiírástól jelentős mértékben eltérő képállományokat törölje.

Felhasználja a CEWE a beküldött képeket önreklámozásra vagy stock archívumban?

A CEWE szívügyének tekinti a fotókultúrát, ezért olyan, kreativitásra ösztönző platformot kíván nyújtani a fotósok és a fotózás iránt rajongók számára, ahol bemutathatják és megoszthatják egymással a saját alkotásaikat. A CEWE Photo Award 2019 pályázaton való részvétellel a CEWE csupán (egyszerű) használati jogot szerez a résztvevők által feltöltött képekhez. A CEWE soha nem szerzi meg a képekhez fűződő szerzői jogokat. A „képhez való jog” annak szerzőjét illeti. A megszerzett használati jog attól függ, hogy a képet díjazták-e vagy sem, és kiterjed a közzététel, a sokszorosítás, az ábrázolás és a terjesztés lehetőségére a CEWE önreklámozása és önbemutatása céljából. Ez kizárólag a CEWE Photo Award 2019 pályázaton való részvétellel összefüggésben és minden esetben a szerző megnevezésével történik. A kép egyéb felhasználásához minden esetben szükség van a résztvevő külön hozzájárulására. Az ezzel kapcsolatos további információkat a CEWE Photo Award 2019 pályázat részvételi feltételeinek 7. pontja tartalmazza: https://contest.cewe.de/cewephotoaward/hu_hu/p/terms_and_conditions.

global.drag_and_drop.header
global.drag_and_drop.description